Stekla

Največji delež okna predstavlja steklo, zato je le to eno izmed najpomembnejših delov okna. Izkušnje kažejo, da igra pri steklu najpomembnejšo vlogo toplotna izolativnost, vse večji pomen pa pridobiva tudi zvočna izolativnost. Pozimi vas ščiti pred mrazom, poleti pa pred visokimi temperaturami.

Ponudimo Vam lahko enojna do troslojna stekla, toplotno izolativna, zvočno izolativna, varnostna (kaljena, lepljena), zrcalna (refleksna), ornamentna, barvna, vitražna…

Za vas smo se potrudili zato vam že v standardu ponujamo steklo 4–16–4 TERMO S + plin, U = 1.1 W/m2K, Rw= 32 dB, oz. standardno z doplačilom steklo 4–12–4-12-4, U = 0,7 W/m2K. Te lastnosti lahko dosežemo s tem, da je notranje steklo na notranji strani medstekelnega prostora premazano z tankim slojem žlahtne kovine, v samem med stekelnem prostoru pa se nanaša plin argon.
 

Toplotno izolativna stekla:

U = koeficient toplotnega prehoda. Z "U" vrednostjo od 3,0 pri dvojnih do 0,5 W/m2K pri troslojnih steklih. Določi nam količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2. Čim manjša je U vrednost, tem boljša je toplotna izolativnost.
 

Zvočno izolativna stekla:

Rw= koeficient zvočne izolativnosti. Z "Rw" vrednostjo od 27 do 46 dB. Večji kot je Rw, boljša je zvočna izolativnost. Poenostavljeno lahko razložimo, da pomeni izboljšanje zvočne izolativnosti za 10 dB prepolovitev obremenitve s hrupom.
Zadovoljimo lahko tako osebne potrebe kot zahteve zakonodaje, ki predpisuje za različne javne objekte varnostna stekla.
 

Varnostno steklo

Je lahko lepljeno ali kaljeno ali celo oboje hkrati. Glavna razlika med lepljenim in kaljenim steklom je v obliki zlomljenih delcev. Pri lepljenem steklo razpade na več kosov, ki pa ostanejo med seboj povezani. Kadar pa steklo razpade na številne relativno nenevarne majhne delce govorimo o kaljenem steklu.
 

Refleksna stekla:

Če vas moti svetloba, ki prodira skozi steklene površine ali samo radovedni pogledi sosedov, vam ponujamo rešitev. Zrcalna oziroma refleksna stekla, ki jih ponujamo v različnih barvnih odtenkih z različno intenzivnostjo odbijanja svetlobe.
 

Ornamentna stekla:

Izbirate lahko tudi med številnimi vzorci ornamentnih stekel, ki so lahko v barvni varianti. Med vzorci niagara, silvit, rosa, činčila, katedral boste zagotovo našli nekaj po svojem okusu.